Ambulàncies Egara ens fa patir calor

Personal d’Ivemon Ambulàncies Egara ha de treballar amb polos d’hivern per falta de roba d’estiu

Durant tot l’estiu, treballadors i treballadores de l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara han de treballar amb roba d’hivern en plena onada de calor. L’empresa culpa a Iturri per la falta d’estoc.

El personal, per culpa d’aquesta situació, ha de rentar-se la roba de treball a casa, contravenint la llei de prevenció de riscos laborals i l’últim acord de conveni signat aquest mateix estiu. Un problema que ve de lluny, i que ara s’ha agreujat encara més amb l’ampliació de peces de roba que va prometre l’empresa fa uns mesos.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, l’empresa d’ambulàncies Egara va canviar la recollida i entrega de roba neta a 1 vegada a la setmana, quan des del principi havia estat de 2 recollides a la setmana. Això va provocar molts de problemes al personal que es quedava sense roba de treball durant la pandèmia, i que l’empresa no va voler posar-hi remei. Els treballadors i treballadores del TSNU, bases de 12 hores, etc., s’havien d’emportar la roba de treball a casa per netejar-la si volien tenir roba neta a la següent jornada de treball.

Després de moltes queixes, l’empresa d’ambulàncies va anunciar que ampliaria les peces de roba per pal·liar el problema, però quina ha estat la sorpresa? Que el personal segueix sense la roba promesa i havent de rentar-la a casa si vol treballar amb roba neta. La solució que dona l’empresa és que els treballadors i treballadores treballin amb la roba d’hivern en plena onada de calor.

Des de la CGT ens hem posat en contacte amb l’empresa que distribueix i neteja la roba de treball per tal d’aclarir on està el problema i si cal emprendre les accions legals necessàries per a revertir aquesta situació.

És intolerable que una empresa que treballa per a l’administració vulneri els drets fonamentals de les treballadores i treballadors constantment i que la Generalitat de Catalunya continuï mirant cap a un altre costat.

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.