Els problemes a la base assistencial del Temple a Tortosa

La despreocupació de l’Ajuntament de Tortosa, SEM, CatSalut i l’empresa adjudicatària a la base assistencial on es troba ubicada l’ambulància de Suport Vital Bàsic és incomprensible.

Des de fa anys, el personal assistencial de l’ambulància situada al CAP (Centre d’Atenció Primària) del Temple, Tortosa, reclamen que se solucionin els greus problemes que es troben cada cop que han de sortir a un servei urgent.

El vehicle es troba estacionat sobre la vorera a un costat del CAP, on no hi ha cap marca viària al carrer on indiqui que és un lloc d’estacionament d’un vehicle d’emergències. Tampoc no hi ha cap rampa que faciliti la pujada o baixada de la vorera d’uns 12 centímetres. Ni una il·luminació suficient a la nit, més quan al costat de l’edifici, a pocs centímetres del vehicle, hi ha les escales d’emergència del CAP on grups de joves les utilitzen per fer les festes, trobant-se els tècnics/es vidres d’ampolles trencades, i fins i tot en una ocasió, un microones. Per si no n’hi hagués prou amb tot això, pel lloc on ha de sortir l’ambulància, hi ha un aparcament per a minusvàlids que ocupa part de la sortida, i que més d’una vegada, es troben amb algun vehicle que no deixa sortir a l’ambulància.

A tot això hem de sumar-li que el lloc d’espera dels tècnics/ques es troba molt lluny de l’ambulància, i tractant-se de serveis urgents, les probabilitats que el personal pateixi un accident, és considerable. No entenem que el CatSalut no acabi amb aquest problema, més sabent, que no compleix les bases concursals, ja que la sala d’espera es troba a més de 25 metres del vehicle.

El passat 7 de febrer es va presentar una instància a l’Ajuntament de Tortosa perquè donin una solució a un problema que ja fa uns quants anys que va. Avui dia, no hem obtingut cap resposta. És per això que fem pública aquesta situació. És intolerable que cap administració no es prengui seriosament el problema que pateix el servei d’ambulàncies. A ningú no se li acudiria fer el mateix amb bombers o Mossos, cossos també d’emergències.

Des de CGT volem manifestar la més profunda repulsió la passivitat i deixadesa que CatSalut, SEM, Ajuntament de Tortosa i empresa adjudicatària sostenen amb aquest tema i altres relacionats amb el servei d’ambulàncies.

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.