Els sindicats grocs al rescat de la patronal

Una altra vegada els sindicats grocs venent engrunes com si fossin grans èxits. I el que amaguen, en realitat, és el rescat de la patronal.

A la darrera acta de la reunió de la comissió negociadora del conveni col·lectiu del transport sanitari a Catalunya, celebrada el 17 de febrer, patronal i sindicats han acordat l’actualització dels conceptes salarials i extrasalarials amb un import del 9,63% amb efectes del mes de març, desapareixent el concepte “a compte conveni” del 7,08%. En total, la diferència amb el que es cobra avui serà del 2,55%. O sigui, no arriba ni a 40 € mensuals.

Sembla una bona notícia, un augment salarial. Però amaga moltes trampes. El primer parany el trobem al tercer i quart paràgraf de l’acta. I és que per firmar aquest acord, els sindicats han renunciat a les demandes interposades pel valor de l’hora ordinària de treball. Demandes en què es demana un valor de l’hora ordinària molt superior al d’aquest acord.

Per cert, la CGT encapçala i va ser pionera en aquesta demanda del valor de l’hora ordinària. I que al seu dia va ser criticada pels altres sindicats per no haver inclòs tots els complements. Doncs encara sort, perquè a l’acta que han signat, no hi ha pràcticament cap complement en el càlcul de l’hora ordinària. És el que ha de sortir al rescat de la patronal.

I sí, diem que els sindicats han sortit al rescat de la patronal, perquè han trigat ben poc a signar un acord sobre el càlcul del preu de l’hora ordinària, sabent que, per jurisprudència, la demanda estava pràcticament guanyada.

Un cop més, qui hauria de defensar els interessos de la classe treballadora, ha fet de comodí a la patronal.

Aquest acord, que tant es vanaglorien els sindicats als seus escrits, amaguen un fracàs estrepitós de negociació. Un cop més, la patronal ens l’ha tornat a posar doblegada a la classe treballadora. Un increment del 9,63%, impressionant, si no fos, perquè és sobre les taules salarials del conveni del 2012. És a dir, a menys d’1% anual. Quant ha pujat l’IPC en 11 anys? Doncs això. Que cadascú en tregui les conclusions.

Perquè cada persona en tregui les conclusions, posem una taula comparativa amb la diferència de preus de les taules salarials entre el 2012 i aquest acord del 2023.

Diferència salarial des de 2012 fins al 2023
Diferència mensual del salari base conductor/a135, 94 €
Diferència mensual del salari base portalliteres/a122,93 €
Diferència mensual del complement formació conductor/a23,45 €
Diferència mensual del complement formació portalliteres/a21,15 €
Diferència mensual en els plusos d’assistència i puntualitat10 €
Diferència per hora en nocturnitat conductor/a0,07 €
Diferència per hora en nocturnitat portalliteres/a0,06 €
Diferència per hora en diumenges0,05 €
Diferència per hora en festiu local0,21 €
Diferència per hora en festiu no local0.33 €
Diferència per hora en festiu especial0,52 €
Taula amb les diferències salarials entre 2012 i 2023

Això és l’equiparació amb les condicions laborals del personal del SEM?

L’única equiparació possible i real és la INTERNALITZACIÓ.

1 comentari a “Els sindicats grocs al rescat de la patronal”

  1. Les condicions del sector del transport de pacients per carretera
    Haurien de canviar . Horaris del trabajador no compromesas amb la seva vida privada . I els pacients portan la situación com si fosin els treballadors culpables de les deficiencias.

    Respon

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.