TERCERA REUNIÓ DE LA COORDINADORA DEL TRANSPORT SANITARI

El passat dilluns 26 d’agost es va celebrar la tercera reunió de la Coordinadora del Transport Sanitari a Catalunya formada per totes las seccions sindicals del sector.

Durant la sessió es van prendre diverses decisions de cara a millorar el futur del transport sanitari a Catalunya. Un sector amb moltes mancances gràcies a la patronal ACEA i als sindicats majoritaris, on sempre ha primat els interessos d’aquests per davant de les treballadores i treballadors. Per això, des de la coordinadora volem denunciar i fer públiques aquelles males pràctiques que van en contra de la classe treballadora.

Una de les accions que es van acordar, va ser estudiar denunciar públicament la gestió que s’està fent de la bossa d’hores sindicals i els diners que generen aquestes per part d’ACEA i dels sindicats de la mesa negociadora del conveni autonòmic de Catalunya. Un dels principals impediments, sobretot pels sindicats majoritaris, per a lluitar per un transport sanitari de gestió, provisió i titularitat pública. A més, de la gran quantia econòmica que es gestiona a la mesa de negociació.

També es va acordar portar als serveis jurídics diversos articles del conveni que vulneren els drets de les treballadores i treballadors del sector, així com el cobrament dels plusos en vacances. D’altra banda s’estudiarà posar denúncia pels incompliments dels plecs del concurs, que després de 4 anys des del desplegament, encara hi ha un gran nombre d’incompliments per part de les empreses adjudicatàries.

Per finalitzar, es va acordar posar-se en contacte amb els diferents sindicats amb representació al sector i que no estan a la mesa negociadora del conveni per a portar a terme una reunió i decidir quin futur volem al transport sanitari.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.