Per què triar CGT

Perquè som l’únic sindicat que no demanem favors personals a l’empresa ni ens venem

Ben aviat se celebraran eleccions sindicals a l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara als LOTS B (Lleida) i D (Terres de l’Ebre), en concret a finals de juny i principis de juliol, i alguns/es sindicalistes han començat una campanya de mentides i difamacions en contra dels representants de la CGT. Una maniobra a la qual estem acostumades cada vegada que s’aproximen eleccions sindicals a alguna empresa del sector.

Lluny d’entrar en una batalla dialèctica de desqualificacions, des de la CGT volem explicar per què triar-nos a l’hora de defensar els drets de les persones treballadores i no caure en mentides i difamacions, que l’únic que busquen és perpetrar als de sempre a les cadires dels comitès.

Perquè construïm des de baix

Els representants sindicals de la CGT som persones treballadores igual que tu i volem les mateixes millores a la feina per tu i per a tu.

Només cal recordar com estàvem fa 8 anys a les Terres de l’Ebre, amb torns de 24 per 48 i amb autocobertura de vacances sense remuneració, sense l’abonament de les hores extraordinàries, amb horaris al TSNU inacabables. Amb el canvi de base per càstig de l’empresari, i un llarg etc. Recorda qui estava representant-te llavors. Vols tornar a temps passats? I si en aquell moment no treballaves a les ambulàncies, pregunta a les persones amb més antiguitat que van patir durant anys la inacció i els favoritismes dels aleshores mal anomenats representants dels treballadors/es.

Per què has d’escollir CGT

Perquè som un sindicat assembleari on els treballadors i treballadores tenen la seva veu, s’escolta a tothom i es porten endavant les propostes aprovades per la massa social que ens representa. Tu pots participar obertament de les decisions que es prenen en tot moment. Això ho pots fer en altres sindicats?

Per compromís

Perquè els nostres mínims a negociar són el conveni i l’estatut de treballadors. No ens veuràs comerciar amb els teus drets laborals a canvi de favors personals.

Per ganes

Perquè hem demostrat no arronsar-nos en la defensa de les persones treballadores enfront dels intents de menyspreu dels nostres drets per part de l’empresa i arreu del territori.

Per transparència

Perquè a la CGT no som alliberats que vivim de la bossa d’hores pagada per la patronal com passa a altres sindicats.

Que ningú vulgui confondre les hores sindicals que tenen els membres del comitè, marcades per llei (Estatut dels Treballadors), amb l’alliberació del treball d’alguns representants sindicals acordats amb la patronal (Conveni), ves a saber tu, a canvi de què.

Som eina de lluita

Perquè som l’únic sindicat que donem suport real a la internalització del servei d’ambulàncies.

Ni estem en venda, ni ens rendim

Amb integritat

Perquè vam parar l’intent que va fer l’empresa de saltar-se el conveni per abaixar-nos el preu de les hores de presència. Vam ser l’únic sindicat que vam defensar fermament no pactar amb l’empresa la pèrdua de poder adquisitiu.

Amb acció judicial

Perquè vam ser l’únic sindicat que va denunciar la falta d’EPIS durant la pandèmia de la COVID portant a l’empresa a judici davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Amb autonomia d’acció

Perquè hem denunciat des del primer dia totes les irregularitats dels calendaris laborals anuals. I ho continuarem fent fins que tothom tingui el seu calendari amb la formació programada i remunerada, els descansos pertinents i les vacances assignades.

Les nostres accions ens avalen

Perquè som l’únic sindicat que ha denunciat a la mútua de treball per no respectar la baixa per risc a l’embaràs. I que la mútua va haver d’abonar des del primer dia d’embaràs el 100% del sou a la treballadora.

Perquè una gran quantitat de contractes temporals durant els últims 8 anys han passat a ser indefinits gràcies a les denúncies que s’han interposat a treball des del comitè de les Terres de l’Ebre per contractes en frau de llei.

Perquè els membres del comitè de les Terres de l’Ebre i les delgades de la CGT som els únics que no hem millorat el nostre lloc de feina com ha passat a la resta de sindicats.

Perquè tan sindicats i patronal de la mesa de conveni ens veten l’entrada a la negociació del conveni, tot i tenir la suficient representació per ser-hi. Potser tenen por de la nostra integritat que no està en venda?

Perquè a Lleida entrarem al comitè per primera vegada, a fi que com tothom sàpiga de forma pública i transparent el que s’hi diu i qui ho diu. Informant d’amb què i per què es negocia i a canvi de què. Canviarem la forma de treball del comitè i la dotarem de les seves funcions legals i legítimes que la llei li atorga. REPRESENTANT I DEFENSANT ELS DRETS DE TOTS ELS TREBALLADORS PER IGUAL, acabant amb la prebenda i el benefici d’una minoria.

Per tot això et volem a tu com a persona treballadora al nostre costat, col·laborant per continuar amb totes les millores que hem aconseguit en tots aquests últims anys. Ens acompanyes?

Tria CGT, vine amb nosaltres

A través del següent botó us podeu afiliar a la CGT.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.