REUNIÓ A LA REGIÓ SANITÀRIA DE TARRAGONA

Des de CGT volem informar a totes les companyes i companys que el dimecres 26 maig vam assistir a una reunió telemàtica amb la regió sanitària de Tarragona per valorar el servei que està donant l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara. Van participar els representants del CatSalut de la regió sanitària, SEM, representants de l’empresa adjudicatària i representants del nostre comitè d’empresa.

En un moment del torn de paraula en el que es tractaven temes del TSNU, tant l’empresa com CatSalut-SEM se’n van felicitar per la gestió del servei. El president del comitè d’empresa va reconèixer la bona gestió, tot i que el manteniment dels vehicles es podria millorar. Abans que es donés per acabat aquest punt de l’ordre del dia, i veient que ningú en feia esment, CGT va posar sobre la taula l’incident que hi va haver el passat dia 8 de maig amb una ambulància del TSNU on un pacient va resultar ferit en ser catapultat a l’interior del vehicle per la plataforma elevadora. El pacient va ser ingressat a urgències de l’hospital de Sta. Tecla amb un TCE, contusió facial i 4 costelles trencades.

CatSalut-Sem van manifestar la seva sorpresa pel fet que l’empresa no poses en coneixement aquest incident que es podria considerar com a molt greu, a més de l’incompliment per part de l’empresa que té l’obligació d’informar a CatSalut- SEM. CGT va insistir en què aquest fet no es deu només a la falta de manteniment, sinó que l’empresa segueix mantenint en circulació vehicles dels quals té coneixement de les avaries o incidències que les nostres companyes i companys manifesten a coordinació. L’empresa es va defensar dient que els TÈCNICS fan mal ús dels vehicles.

En el següent punt es va tractar del TSU. En la mateixa línia tothom es va felicitar per la bona gestió… CGT va exposar el següent:

Fa unes setmanes que es van recuperar les ambulàncies que fa uns anys CatSalut va treure per culpa de les retallades en la sanitat i que va suposar l’acomiadament d’algunes de les nostres companyes i companys.

CatSalut, en el moment que es va implementar el GM TES, va obrir un període per habilitar a tots els treballadors que ja estaven donant servei en el sector i que no disposaven d’aquesta titulació, TES. Es va fer una valoració, personal, de l’experiència, anys treballats, formació acreditada i carnets de conduir. Segons el resultat, CatSalut va habilitar per seguir treballant en unitats de SVB, SVA, SVI o TSNU, a més de limitar l’accés al servei a noves incorporacions amb la titulació TES.

Ara com ara ens arriben informacions que hi ha companyes i companys que estan assignats a vehicles sense estar habilitats per treballar-hi. Persones habilitades per al TSNU estan ocupant llocs al TSU. També ens arriba que hi ha habilitacions a TSU per vehicles de SVB i que donen servei al SVI o SVA.

Dit això CGT va demanar a CatSalut-Sem el llistat d’habilitacions per poder contrastar aquestes informacions en favor de la qualitat del servei.

Fins aquí la reunió amb la regió sanitària CatSalut-SEM.

En referència al TSNU volem denunciar el fet que l’empresa pretén sancionar per algunes incidències amb els vehicles TSNU. És incomprensible pretendre sancions a les companyes i companys afectats per aquestes incidències, tenint en compte que tot i saber, per part de coordinació, que tenen avaries se’ls assignen els vehicles per a la realització del servei.

Pel que fa a l’assignació de places al TSU volem denunciar la falta de transparència, tot i l’existència del protocol de promocions, per part de l’empresa. Per exemple, mai s’han fet públics els llistats amb les valoracions per a l’assignació de places. Des de CGT volem acabar amb els favoritismes i lluitarem per un repartiment de les places a tot el servei just i sobretot, basat en criteris de qualitat.

Tres-voltes-rebel-CGT

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.