El TSJC urgeix aplicar amb caràcter immediat mesures cautelars a Ivemon Ambulàncies Egara

La sala social estima la fonamentació de les mesures cautelars demandades per la CGT de Catalunya

Aquest divendres 8 de maig, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat les mesures cautelaríssimes sol·licitades pel sindicat CGT Catalunya. Així, la sala, entén que les mesures vénen justificades per la necessitat de dotar a qui es troba exposat, a poder disposar dels equips necessaris de protecció.

Després de ser desestimat el recurs que l’empresa va presentar contra la resolució d’Inspecció de Treball on es requeria dotar d’equips de protecció individual als treballadors i treballadores, el TSJC demana a l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara, que proporcioni EPI’s homologats; mascaretes FFP2 i FFP3, guants, bates i granotes tipus “b”, pantalles facials, ulleres i gels antisèptics, a tots els professionals del TSU (Transport Sanitari Urgent) i del TSNU (Transport Sanitari No Urgent).

El TSJC també requereix a l’empresa que procedeixi al rentat de la roba de treball de totes les persones treballadores, tinguin contracte temporal o indefinit, per garantir la seva salut i seguretat. En aquest sentit, prohibeix que el personal d’ambulàncies s’emporti la roba de treball i els equips de protecció a casa per rentar-los, i ordena que sigui l’empresa qui “se’n responsabilitzi i assumeix la descontaminació i, si escau, la destrucció de roba”.

Per finalitzar, la sala demana a l’empresa dotar a totes les bases assistencials de contenidors especials de residus per a la COVID-19.

Ens trobem davant d’una situació que malauradament s’està repetint en tantes altres empreses en aquest estat d’alarma vinculat al coronavirus, on es posa en joc la vida de les persones per qüestions purament econòmiques, on s’exigeix la valentia de les treballadores per davant de la responsabilitat, la seguretat i de la seva integritat física. Atemptar contra la salut del personal sanitari, és atemptar contra el conjunt de la ciutadania. Però vetllar per la seguretat dels sanitaris, és assegurar un eficient funcionament dels serveis sanitaris públics.

Per tot això, CGT continuarà lluitant per assegurar que per davant dels beneficis empresarials, està la seguretat i salut de la classe treballadora i la defensa dels serveis públics.

Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, 11 de maig de 2020.

Mostres d’alguns equips de protecció per fer front a la COVID-19

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.