Per un Transport Sanitari Digne, Segur i de Qualitat

En primer lloc, les companyes i companys de CGT voldríem començar aquest comunicat mostrant el màxim respecte i solidaritat envers totes aquelles persones que s’han vist afectades per la pandèmia de la COVID-19, fent arribar, molt especialment, el nostre condol més sincer a qui hagi patit la tragèdia que suposa la pèrdua d’éssers estimats. Denunciem que per la falta d’Equips de Protecció Individual (EPI) que s’arrossega des que tot això va començar, tinguem companys ingressats o en quarantena, posant en risc a les seves famílies i veïns.

Lamentablement, i malgrat la situació de greu crisi sanitària a què fem front com a societat, des de la CGT ens veiem amb l’obligació de posar, un altre cop, l’accent en l’abandonament que pateixen els i les professionals de l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara, així com el que pateixen companyes i companys per part de la patronal del sector sanitari en general. Sobretot pel que fa a la perillosa manca d’EPI’s, situació que no només posa en risc la salut dels professionals sanitaris, sinó també de la resta d’usuaris i usuàries d’un servei públic bàsic com ho és el Transport Sanitari, urgent i no urgent o programat.

Els i les professionals del Transport Sanitari seguim i seguirem duent a terme la nostra tasca, ja que som ben conscients que treballem per a la ciutadania en un servei públic essencial. Les pràctiques derivades de la privatització de la salut pública són l’autèntic detonat d’aquesta crisi, en concret el sector del Transport Sanitari com a vector de transmissió del coronavirus, esdevé un factor de risc imminent. Atemptar contra la salut del personal sanitari, és atemptar contra el conjunt de la ciutadania. Però vetllar per la seguretat dels professionals, és assegurar un eficient funcionament dels serveis sanitaris públics. I aquesta no només és una percepció de la CGT, Inspecció de Treball ens ha donat la raó en diverses ocasions, així com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va  estimar les mesures cautelaríssimes sol·licitades pel sindicat CGT Catalunya.

Per tot això, CGT continuarà lluitant fins a assolir el nostre objectiu, que és fer de la sanitat un servei públic de qualitat on les persones siguin el centre i no es prioritzin els beneficis empresarials per sobre de la seguretat i la salut de la ciutadania.

No ens faran callar!!

Moltes gràcies

Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.