INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA AMBULÀNCIES EGARA PER VULNERAR EL DRET DE VAGA

Després d’una denúncia presentada pel comitè de vaga i una exhaustiva investigació, Inspecció de Treball ha iniciat un procediment sancionador contra l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara SL per incompliment greu de les normatives laborals relacionades amb el dret dels treballadors a fer vaga.

Durant les actuacions d’Inspecció de Treball, s’ha constatat que l’empresa no va respectar els serveis mínims establerts ni per al servei urgent ni per al servei no urgent des de l’inici de la vaga. I a més, va substituir els treballadors en vaga amb hores extraordinàries i obligant als sortints de guàrdia de 24 h a allargar la seva jornada dues hores més, minimitzant així els efectes d’aquesta. Això, juntament amb una designació confusa dels serveis mínims que afectava la llibertat del personal a secundar la vaga, ha conduït a la decisió de sancionar l’empresa per aquests incompliments.

Des del comitè de vaga, format per CGT, s’iniciaran les accions legals contra l’empresa per la vulneració del dret de vaga de les treballadores i treballadors, tenint en compte que tot i la sanció es continuen incomplint els serveis mínims de manera negligent. L’objectiu és assegurar que totes les persones acomiadades siguin readmeses i defensar els interessos dels treballadors i treballadores.

En aquest context, exigim a SEM i CatSalut que assumeixin la seva responsabilitat en aquest assumpte. I ens pregunten:

La Generalitat continuarà contractant empreses que vulneren drets fonamentals? Permetrà la licitació pública del transport sanitari del Servei d’Emergències Mèdiques, que està dotat amb 2400 milions d’euros, a Ambulàncies Egara? És imperatiu garantir la protecció dels drets laborals dels treballadors i treballadores del sector de l’assistència sanitària.

ENS SOBREN ELS MOTIUS!!! PER UN SERVEI PÚBLIC DE QUALITAT!!!

PROU NEGOCIS TÈRBOLS AMB ELS SERVEIS BÀSICS!!!

INTERNALITZACIÓ!!!

Nota: Aquest comunicat ha estat emès pel comitè de vaga de CGT com a resposta a les sancions imposades a Ambulàncies Egara per incompliments durant la vaga. La informació proporcionada reflecteix la seva perspectiva i objectius en la defensa dels drets de les persones treballadores.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.