Quan són necessaris 2 Tècnics als serveis de TSNU

Companyes i companys,

Com ja sabreu, en el ple celebrat el passat 5 de febrer del comitè d’empresa del Lot C, tal com reflecteix l’acta 32, es va aprovar a petició de CGT, fer una assemblea el dia 26 de febrer del 2024 a les 20 h on tractar diversos temes, principalment la problemàtica del TSNU.

Doncs bé, en aquella assemblea es va decidir, entre altres coses, facilitar a totes les companyes de TSNU un document amb quins són els serveis que no es poden assumir amb vehicles de transport sanitari col·lectiu, tenint en compte que l’empresa assigna aquests serveis de manera abusiva, saltant-se tots els protocols i només amb criteris econòmics, exposant a sancions a les persones treballadores que acaben fent els serveis i posant en risc als usuaris.

El comitè d’empresa, fent cas omís de l’acordat del ple, no ha publicat aquest document després de 44 dies.

Per això, des de CGT hem decidit fer-ho. No podem entendre per què no es posa a l’abast de totes i tots els companys de TSNU una eina que facilita la seva feina i els protegeix de l’arbitrarietat d’Egara i que millora el servei prou denigrat i menystingut per part de l’empresa. L’únic que podria motivar aquesta desídia del comitè d’empresa és que molts dels seus membres dels sindicats CCOO, UGT i FS-TES deuen massa favors a Egara i no es poden permetre posar en qüestió la gestió que es fa d’aquests serveis, posant-se al costat de sempre, en benefici de l’empresa.

Un cop més aquests sindicats deixen de banda al TSNU considerant-lo un servei de segona que només afavoreix que l’empresa utilitzi el TSNU com un càstig per a tothom que es troba a TSU.

CGT reivindiquem el Servei no Urgent i no permetrem que s’humilií a les persones que en formen part i que, dia a dia, defensen el servei amb professionalitat.

A continuació llistem els serveis on són necessaris 2 tècnics al TSNU:

Quan el pacient va en llitera: Es requereix la presència de dos tècnics a l’ambulància quan el pacient necessita ser transportat en llitera, garantint una manipulació segura i una assistència adequada durant el trasllat.

Serveis d’hemodinàmica anada i tornada: Tant als trasllats cap a l’hospital com des de serveis d’hemodinàmica, es necessiten dos tècnics a l’ambulància per brindar atenció sanitària i assistència contínua en cas de qualsevol complicació durant el trasllat, es recorda que aquests pacients pateixen patologia és cardíaca i el servei es realitza en ambulància NO assistencials.

Pacients psiquiàtrics: En el trasllat de pacients psiquiàtrics, cal la presència de dos tècnics per garantir la seguretat del pacient i del personal sanitari, així com per manejar qualsevol situació imprevista que pugui sorgir durant el trasllat.

Pacients en cadira de rodes sense plataforma elevadora: Si l’ambulància no compta amb una plataforma elevadora mecànica i el pacient ha de ser traslladat amb cadira de rodes, calen dos tècnics per assistir en el procés de càrrega i descàrrega del pacient de manera segura.

Trasllats interhospitalaris d’urgències a urgències: En trasllats interhospitalaris de pacients en situació d’urgència, cal la presència de dos tècnics a l’ambulància per garantir una atenció sanitària contínua i una resposta ràpida davant de qualsevol complicació durant el trasllat. Si aquests pacients porten medicació, per exemple un sèrum glucosat, el servei l’ha d’assumir 112.

Pacients amb mobilitat reduïda i necessitat d’ajuda: Quan es tracta de pacients amb mobilitat reduïda que requereixen assistència per pujar o baixar de l’ambulància, calen dos tècnics per proporcionar el suport necessari i garantir la seguretat del pacient durant el trasllat.

Pacients amb dèficit cognitiu i necessitat d’assistència: En el trasllat de pacients amb dèficit cognitiu que necessiten assistència addicional durant el trasllat, cal la presència de dos tècnics per assegurar suport emocional i físic, assegurant un trasllat segur i confortable per al pacient.

Valoració in situ del tècnic: Si el tècnic al lloc de l’assistència determina que la situació requereix la presència de dos tècnics per garantir una atenció adequada i una mobilització segura al pacient, es procedirà amb l’assignació de dos tècnics a l’ambulància segons la seva valoració professional.

DIGNITAT I LLUITA. SUMA’T A CGT

NO ENS VENEM!!! NO ENS RENDIM!!!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.