VAGA INDEFINIDA A AMBULÀNCIES EGARA

Apreciades companyes i companys,

Ens dirigim a vosaltres en un moment crític i alarmant. La Secció Sindical de CGT a l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara ha pres, en assemblea, una decisió crucial: convocar una Vaga Indefinida per a totes les persones treballadores d’Ivemon Ambulàncies Egara SL del servei de TSU i TSNU, dels LOTS B (Lleida), C (Camp de Tarragona), i D (Terres de l’Ebre).

Estem assistint, consternats, a una onada d’acomiadaments massius a les empreses Ivemon Ambulàncies Egara SL i a la seva filial Ivemon Serveis Sanitaris SL, de manera coordinada en els LOTS de Tarragona, Lleida i Terres de l’Ebre.

No fa ni tres mesos des de la signatura del nou conveni, i ja patim aquesta situació intolerable. Els efectes col·laterals d’aquests acomiadaments impacten directament sobre la nostra feina i seguretat dels usuaris.

Vam advertir que això succeiria, i ens vam trobar amb el menyspreu d’alguns sindicats. Ara, els motius per convocar la vaga són més que evidents. Llistem alguns, encara que les raons de la nostra protesta són múltiples.

En primer lloc, els acomiadaments indiscriminats estan posant en perill la continuïtat del servei. Es prioritza el benefici econòmic per damunt del benestar de les persones treballadores i usuàries.

En segon lloc, la manca de personal ens obliga a suportar una sobrecàrrega de feina insostenible, posant en risc la nostra salut i la qualitat del servei.

En tercer lloc, la negligència en el manteniment i renovació dels vehicles incrementa els riscos laborals tant per a les persones treballadores com per a les usuàries. Incomplint les bases concursals en l’oferta de millora de l’actual concurs on es diu literalment:

L’empresa Ambulàncies Ègara entén que només està obligada a substituir els vehicles durant els primers 6 anys del concurs, mentre que SEM i CATSALUT interpreten que aquesta substitució hauria de durar tota la vigència del concurs, amb les pròrrogues incloses, fins als 10 anys.

Aquest desacord ha portat Egara a rebre penalitzacions econòmiques que cada cop es van incrementant. Aquesta situació pot conduir a una manca de liquiditat que afectaria el pagament de nòmines i proveïdors, posant en perill la viabilitat econòmica de l’empresa. Això podria ser resultat d’una possible mala gestió empresarial per part de la direcció d’Ivemon Ambulàncies Egara.

I, en quart lloc, l’empresa incompleix la nova llei de permisos laborals aprovada per l’Estat en el Decret Llei 5/2023 , demostrant un clar menyspreu per les normatives vigents.

La vaga començarà el pròxim 14 de març, i la seva durada serà indefinida, i es durà a terme els dimarts, dijous i dissabtes dues hores a l’inici de cada torn, tant per a TSU com a TSNU.

Per tot això, CGT constituïm el comitè de vaga per negociar directament amb l’empresa. Això vol dir, que com sindicat combatiu i mentre la vaga estigui convocada, CGT tenim tota la legitimitat.

+ Lluites + Vagues + Lliures NI UN PAS ENRERE

Encoratgem a la participació de tots els afectats. Aquesta és una lluita que ens implica a tothom.

El nostre sector és vital per al benestar de la ciutadania perquè som un SERVEI PÚBLIC, BÀSIC I ESSENCIAL.

LA INTERNALITZACIÓ ÉS L’ÚNIC CAMÍ CAP A L’EQUIPARACIÓ

DIGNITAT I LLUITA. SUMA’T A CGT

NO ENS VENEM!!! NO ENS RENDIM!!!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.