Opinió de la secció sindical de CGT sobre la constitució del comitè d’empresa a Tarragona

Companyes i companys

Com ja sabreu el resultat de les eleccions per triar el nou Comitè d’Empresa va ser: FS-TES 4 delegats, CCOO 3 delegats, UGT 3 delegats, CGT 3 delegats.

Per part de la secció sindical CGT i després d’analitzar els resultats d’aquestes eleccions, hem arribat a la conclusió que la majoria de les companyes i companys que formen la plantilla desitgen un canvi. De fet si atenem al nombre de delegats la suma de CCOO, UGT i CGT, 9 delegats supera, de molt, els obtinguts per FS-TES, 4 delegats. Això ens donava la possibilitat de sumar per aconseguir que tant la presidència com la secretaria d’aquest Comitè d’Empresa pogués ser diferent. En els últims quatre anys a estat FS-TES qui ha controlat, absolutament, aquest Comitè d’Empresa.

Aquesta setmana CGT va iniciar converses amb les seccions sindicals de CCOO i UGT per tal d’afavorir aquest canvi. En diverses trobades, durant la campanya electoral, amb diferents persones d’aquestes seccions sindicals, ens havien manifestat el desig que els feien arribar moltes companyes i companys, que després d’aquests anys de poder absolut, si fos possible, s’haurien de poder canviar aquestes dinàmiques excloents i tancar acords per fer-ho possible.

El Comitè d’Empresa sortint va convocar Ple de constitució del nou Comitè per al dia
21 d’octubre a les 9:30 hores. Doncs bé, el dia abans d’aquest ple CGT va tancar un principi d’acord amb les seccions de CCOO i UGT. Arribat el dia de la constitució del nou Comitè ens trobem que a l’hora de fer les propostes per a l’elecció dels nous càrrecs, president i secretari, CCOO proposa crear-ne un de nou, la vicepresidència, càrrec que suposa la modificació del reglament del Comitè d’Empresa atès que no està descrit en aquest document i és per això que no es podria donar per ben constituït. La proposta de CCOO planteja el següent:

  • President Manolo Martín (FS-TES)
  • Vicepresident José Muñoz (CCOO)
  • Secretari Àlex Forcadell (UGT)

En el moment de votar la proposta tots ells l’han recolzada i han votat Sí.

Queda clar, doncs, que tots aquests sindicats que s’omplien la boca de paraules “buides” desitjant un canvi per aquest Comitè inoperant durant massa anys, només tenien, això, PARAULES BUIDES. Finalment s’han repartit el pastís entre tots, inventant-se, fins i tot, un nou càrrec, la VICEPRESIDÈNCIA, per tal que tots tinguin part en aquesta festa.

CGT seguirà treballant per unir forces amb altres delegats. De moment no ha estat possible… Però també serem durs amb qui vulgui enganyar o vagi en contra de l’interès general.

SEGUIM…

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.