Pràctiques totalitàries al comitè d’empresa a Tarragona

Companyes i companys

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del Comitè d’Empresa que correspon al mes de novembre.

Els dos punts de l’ordre del dia han estat:

  1. Presentació i aprovació del nou Reglament del Comitè.
  2. A proposta de CGT; Problemàtica dels serveis Covid positius al TSNU i gestió de l’emergència en el context del TSNU.

Del TSNU s’ha tractat al final de la reunió i s’ha decidit exigir a l’empresa que aclareixi els protocols d’actuació a l’hora de fer serveis Covid positiu en l’àmbit del TSNU. I que la resta de temes els tractarà la comissió de TSNU.

En referència al primer punt, CCOO va fer una proposta de reglament per poder legitimar el càrrec de vicepresident. Vicepresidència que ocupa CCOO després de la constitució del nou Comitè d’Empresa. A aquesta proposta també hi ha fet aportacions UGT.

Aquesta Secció Sindical, CGT, també ha presentat al Ple, una proposta de reglament. CGT ha demanat debatre punt per punt els dos documents, d’on surtis un nou reglament debatut i amb les màximes aportacions i el màxim consens.

Finalment FS-TES, CCOO i UGT s’han negat a debatre absolutament res. A proposta del Secretari (UGT) s’ha imposat una votació on, o s’està d’acord amb una o amb l’altra proposta, sense entrar a debatre el contingut de cadascuna.

Des de CGT pensem que no permetre aquests debats són pràctiques TOTALITÀRIES, i perpetua el que s’ha vist fins ara en aquest comitè.

L’aprovació d’un reglament no és prioritari, mes en la situació de pandèmia que ens trobem. El conjunt de persones treballadores d’aquesta empresa tenen altres problemes que no són un reglament intern d’un Comitè d’Empresa.

No entenem tanta pressa, si no és per seguir mantenint els mateixos PRIVILEGIS de sempre i fer que el Comitè d’Empresa segueixi d’esquena a les treballadores i treballadors, amb absoluta FALTA DE TRANSPARÈNCIA. Finalment el Comitè d’Empresa acaba sent un espai on es prenen decisions que estan molt lluny d’afavorir els interessos del conjunt de les companyes i companys.

Un reglament és un document prou important per al funcionament àgil i sobretot, transparent d’un Comitè d’Empresa. Pensem que potser no caldria tenir tanta pressa per aprovar-lo. I al marge del funcionament ordinari d’aquest comitè, ser capaços de consensuar aquest reglament. Entenem que li donaria molta més legitimitat.

En la proposta de CCOO i UGT no es parla de qüestions que són importants, com
per exemple:

  • Les relacions del Comitè amb l’empresa, com s’estructuren o com es gestionen pel conjunt dels membres del comitè.
  • De com es relacionen les persones treballadores, d’aquesta empresa, amb el Comitè, formes i maneres de procedir en cada cas.
  • No s’esmenten les responsabilitats dels membres d’aquest Comitè, drets, obligacions, o que els pot exigir qualsevol companya o company d’aquesta empresa, per exemple.
  • No es parla de com es gestionen les accions judicials/administratives presses per aquest Comitè. Com es legitimen? En cas que generin despesa, com s’afronta?
  • Les Assemblees tampoc surten en cap dels punts d’aquest reglament aprovat. Les assemblees són una eina molt important i que incideix a l’hora d’exercir drets fonamentals que afecten a tota la plantilla, pensem que s’hauria de regular el qui convoca, el perquè és convoquem, i el com es convoquen i es gestionen aquestes assemblees.

Aquestes, entre altres consideracions són les que ens motiven per denunciar, com ja es va posar de manifests en el ple de constitució del nou Comitè d’Empresa, que aquest comitè segueix actuant de forma SECTÀRIA i es nega a considerar objectivament les propostes que podrien ser en benefici de totes les persones treballadores.

Tarragona a 2 de novembre de 2020

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.