ELS BONUS OCULTS QUE TSC ABONA A DIT

Els bonus secrets que TSC va sol·licitar que es mantinguessin ocults, i que ara generen un malestar molt gran entre companys.

Amb la present comunicació volem mostrar la nostra opinió sobre la política de premis o bonus que porta a terme la direcció de l’empresa amb un grup escollit de treballadors i treballadores que pertanyen al centre coordinador:

Aquests bonus són incentius no públics. L’empresa mai ha comunicat expressament a tota la plantilla ni al Comitè d’Empresa l’opció o els criteris per a fer-se’n beneficiaris. Així, durant els darrers dos anys, tenim constància que hi ha col·laboradors que fan les mateixes tasques exactes i durant les mateixes hores, i uns cobren aquest incentiu, i d’altres ni tan sols han estat informats dels mateixos.

La direcció ha tingut des del primer moment el mal gust de demanar als qui cobren aquests incentius que no els fessin públics ni ho comentessin a la resta de companys i companyes. Així, s’ha donat l’esperpèntica situació que eren un “secret” durant almenys dos anys, fins que han arribat a les nostres mans proves irrefutables d’aquesta política de “bonus” o incentius.

Hi ha una discriminació entre companys no tan sols de coordinació, sinó de tota la base, però aquesta discriminació no afecta els drets fonamentals recollits a la CE, art. 14. I, per tant, legalment no es pot fer res perquè tots i totes hi tinguem accés en igualtat de condicions, i no només alguns col·laboradors escollits a dit. Són “premis” per sobre de conveni, i per tant, legals; altra cosa és que siguin legítims o ajustats a la bona fe que ha d’imperar en les relacions laborals.

Nosaltres ho trobem de molt mal gust, entenem que generen una desmotivació en la part del personal que passa a cobrar menys per la mateixa feina, i en lloc de potenciar la millora de la productivitat, el que fa és crear malestar entre companys i companyes (potser és l’objectiu final de la mesura, crear animadversió i mal ambient).

La nostra postura és que aquests bonus haurien de ser públics, tenir uns criteris clars de per què i com es cobren, i tenir la intenció de ser una eina per potenciar la bona feina i el bon ambient, i no ser una eina més de discriminació i malestar. No ens alegrarem mai que hi hagi companys i companyes que deixin de cobrar aquest incentiu, però voldríem que fossin, insistim, públics, per tothom, en igualtat de condicions i sense donar lloc a situacions esperpèntiques com les descrites. A més, entenem que creen una doble o triple escala salarial en els mateixos llocs de feina. Quelcom que com a sindicat trobem absolutament irracional.

Rebeu una cordial salutació,

Secció Sindical de la CGT a Zona Franca

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.